ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: امروز (چهارشنبه) یک محموله بزرگ تسلیحاتی که توسط دو فروند کشتی حمل و قاچاق شده بود را در نزدیکی سواحل سومالی کشف و توقیف کرده است.
به گفته نیروی دریایی آمریکا احتمال میرود که این دو محموله سلاح که به صورت قاچاق حمل شده است به مقصد یمن ارسال شده بود.
در این بیانیه امده است که در میان سلاحهایی که هفته گذشته ناوشکن هدایت شونده «وینستون اس. چرچیل» در اقیانوس هند کشف و ضبط کرد، شامل هزاران قبضه تفنگ مانند کلاشینکف، مسلسل سبک، اسلحههای تکتیرانداز سنگین، پرتاب موشک و غیره است.
نیروی دریایی آمریکا در این بیانیه ، منبع این سلاحهای قاچاق را مشخص نکرده و مقصد آنها را اعلام نکرده است اما یک مقام ارشد در وزارت دفاع آمریکا که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است برخی نشانهها حاکی از آن است که این اسلحه به مقصد خلیج عدن به یمن ارسال شده بود.
وی گفته است که تحقیقات با افراد بازداشت شده تا مشخص شدن مبداء و مقصد این اسلحه همچنان ادامه دارد.
یادآور می شود که نیروی دریایی آمریکا تاکنون چندین محموله سلاح که از ایران به حوثیها ارسال شده بود را در چارچوب تحریمهای سازمان ملل توقیف شده است.
از زمان کودتای شبه نظامیان حوثی در صنعا شورای امنیت تحریمهای تسلیحاتی علیه یمن اعمال کرده است اما ایران با زیر پا گذاشتن همه قطعنامههای سازمان ملل و شورای امنیت انواع اسلحه را برای حوثیها به صورت قاچاق ارسال میکند.
بخش عظیمی از این تسلیحات نظامی که از طریق حکومت ایران برا ی یمن ارسال می شود از طریق کشتی به بندر حدیده ارسال می شود
رویترز پیشتر نوشته بود که سپاه پاسداران از طریق مسیرهایی جدید تجهیزات نظامی را به کشتیهای کوچکتری در مناطقی در دریای عمان میرساند که خطر مواجهه کمتری با گشتهای بینالمللی در دریای عمان دارند. بارگیری و نقل و انتقالها نیز در آبهای کویت در نزدیکی خطوط حمل و نقل بینالمللی انجام میگیرند.
یک “مقام ایرانی” که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفته است، از طریق آبهای کویت “قطعات موشکی، سکوهای پرتاب موشک و مواد مخدر” به یمن قاچاق میشوند. او افزوده است که «گاهی از این مسیر برای انتقال پول نقد هم استفاده میشود». به گفته این منبع، پول نقد و مواد مخدر برای تامین هزینه فعالیتهای شورشیان حوثی مورد استفاده قرار میگیرند.
به گفته این مقام ایرانی، آنچه اخیرا و بهخصوص “در شش ماه گذشته” به یمن قاچاق شده، “قطعاتی موشکی است که امکان تولیدشان در یمن وجود ندارد”.