۲۲ عضو پارلمان اروپا خواستار تحریم نشست تجاری اروپا و ایران شدند

بیست و دو تن از نمایندگان  پارلمان اروپا در نامه‌ای خطاب به مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا، از آنان خواستند هیچ مقام این اتحادیه از جمله جوزپ بورل در نشست تجاری اروپا و ایران که قرار است هفته آینده برگزار شود، شرکت نکنند.

در این نامه آمده است :  «معتقدیم که حضور در سطح بالا در این نشست به دلیل ادامه نقض آشکار حقوق بشر در ایران، از جمله اعدام مداوم زندانیان و پرونده اخیر دادگاه آنتورپ علیه یک دیپلمات ایرانی اسدالله اسدی به دلیل نقش داشتن در طرح‌ریزی یک عملیات تروریستی در خاک اروپا بسیار نامناسب خواهد بود».

آنها همچنین با اعتراض به اعدام‌های اخیر در ایران به پرونده زهرا اسمعیلی که جسد بی‌جانش به دار آویخته شد و جان باختن بهنام محجوبی پس از شکنجه و بدرفتاری و عدم رسیدگی در زندان اشاره کردند.

در این نامه آمده: «بی‌رحمی رژیم ایران در اعدام زندانیان برای جلوگیری از اعتراض‌ها در آینده کاملا نارضایتی رو به افزایش در جامعه ایران را نادیده می‌گیرد و خلاف ارزش‌های اروپایی است».

این نامه از سوی ۲۲ عضو پارلمان اروپا خطاب به جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، شارل میشل، رییس شورای اروپا و اورزولا فن در لاین، رییس کمیسیون اروپا نوشته شده است.

توییت ‏چارلی وایمرز، سیاستمدار سوئدی و نماینده اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در توئیتر نوشته است : شدیدا خواستار لغو جلسە تجاری ھفتە آیندە ایران و اروپا هستم. اکنون وقت آن نیست. ایران بە سرکوب و اعدام شهروندان خودش و حمایت از تروریسم در خاورمیانە و اروپا ادامە می دهند. جوزف بورل تو شریک می شوی یا برای امنیت اروپا و حقوق بشر بە پا می خیزی؟

آنا فوتیگا نماینده پارلمان اروپا نیز  در پیامی در حساب شخصی خود در توییتر به جوزپ بورل و چارلز میشل و اورزولا فن در لاین درباره اعدام در ایران توسط رژیم ضدبشری حکومت  اسلامی نوشت:«رژیم ایران بالاترین تعداد اعدام را به نسبت جمعیت دارد. در بسیاری از موارد، مجازاتهای اعدام پس از محاکماتی که آشکارا ناعادلانه است و به اعتراف گیری تحت شکنجه آلوده و مخدوش شده است، انجام می‌شوند. بنابراین ما از رهبری پارلمان اروپا می‌خواهیم روابط را مشروط به رعایت حقوق‌بشر کند».

در آذرماه، به دنبال اعدام روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز در ایران، سفرای فرانسه و آلمان، اتریش و ایتالیا از حضور در نشست روابط اقتصادی اروپا با ایران خودداری کردند و برگزاری این نشست به تعویق افتاد.

نمایندگان پارلمان اروپا بار دیگر از اتحادیه اروپا خواسته‌اند که هرگونه روابط با ایران به توقف «شکنجه و اعدام‌ها» در ایران و همچنین «فعالیت‌های شرورانه» این کشور در خارج از مرزهایش مشروط شود.