ناهید خداکرمی، رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران، اعلام کرد تاکنون بیش از ۲۲ هزار نفر در این شهر به دلیل ابتلا به کورونا جانباختهاند.
او افزود که آمار مرگومیر در تهران در آذر ماه نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است.
خانم خداکرمی،در ادامه گفت: از ابتدای اسفند سال گذشته تا ۲۷ آذر امسال ۲۲ هزار و ۳۹۳ نفر به دلیل کرونا در تهران جانباختهاند.
این رقم حدود ۴۲ درصد از آمار رسمی جانباختگان کرونا در ایران را شامل میشود.
در ادامه این خبر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نیز خبرداد: «تا این لحظه نتوانسته ایم منابع ارزی لازم برای خرید واکسن کورونا را تامین و این پول را به خارج از کشور منتقل کنیم؛ بنابراین تمام امید ما تولید واکسن کورونا در داخل کشور است».
او افزود: «با توجه به تحریمها، مشکل ما تامین ارز فرانک است که اگر این ارز را تامین کنیم، سپس باید بتوانیم آن را به خارج کشور انتقال داده و بعد از آن واکسن خریداری شود لذا اینکه دستور رییس جمهور چقدر می تواند در این شرایط و با این مشکلات اجرایی شود، جای سوال دارد.»
او در حالی این سخنان را بیان می کند که تاکنون اظهار نظرهای متعدد و گاه متناقضی درباره خرید واکسن مطرح شده است. پیش از این عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی، اعلام کرد که «به دلیل تحریم، نقل و انتقال مالی برای خرید واکسن با مشکل مواجه شده است».
از سوی دیگر، مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کورونا، هم گفته بود: «به دلیل آنکه ایران هواپیما و امکانات حمل و نقل لازم مرتبط با واکسن آمریکایی فایزر را ندارد، اعلام کرده است که این واکسن را نمیخواهد».
همچنین تورج دهقان زنگنه رئیس سازمان هواپیمایی ایران،نیز با رد گفته های وی اعلام کرد که «دو شرکت هواپیمایی ایران ایر و ماهان آمادگی لازم را دارند و میتوانند با استفاده از یخ خشک دمای مورد نیاز برای واردات هر نوع واکسنی از جمله فایزر را که نیاز به دمای منفی ۷۰ درجه دارد، تامین کنند.»
ور در تازه ترین اظهار نظر سعید نمکی وزیر بهداشت ایران تاکید کرد که «اگر قرار باشد واکسن کورونا وارد شود، از مطمئن ترین منابع که در بیرون از این سرزمین ریسک خود را طی کرده، وارد خواهد شد».
حسینعلی شهریاری در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون چهار پلت فرم تولید واکسن کورونا در داخل کشور توسط ۷ شرکت دانش بنیان در دست اقدام است، ادعا کرد: «از این شرکتها می توان به انستیتو رازی، انستیتو پاستور، بنیاد برکت و دو نمونه نیز توسط وزارت دفاع اشاره کرد که در مجموع ۷ نمونه در داخل کشور در حال کار کردن روی تولید واکسن کورونا هستند».
این در حالی که نظام پزشکی ایران اعلام کرد: به مردم دروغ نگویید امکان تولید انبوه واکسن کورونا را نداریم.
حمید سوری اپیدمیولوژیست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی نیز در این باره گفت: یک شبه نمیتوان زیرساخت تولید واکسن را ایجاد کرد. برخی ادعای تولید واکسن در ایران را دارند اما زیرساختهای فناوری و صنعتی کافی نداریم .