۳۲ نهاد آمریکایی در نامه ای به بایدن هشدار دادند : تا شرایط دشوارتر نشده است به برجام برگردید 

پس از هشدار ۱۸۰۰ مقام نظامی و امنیتی پیشین اسرائیل  و دهها تن از سیاستمداران و جمهوری خواهان آمریکا به بایدن درباره بازگشت به برجام، ۳۲ نهاد آمریکایی نیز در نامه‌ای، از دولت ترامپ که از توافق هسته‌ای خارج شد و سیاست «فشار حداکثری» را در پیش گرفت انتقاد کردند.

آن‌ها در این نامه تاکید کردند برای رسیدن به یک توافق جدید با ایران باید این رویکرد خیلی سریع تغییر کند: «هرچقدر بیشتر فشار حداکثری باقی بماند، تندروها جسارت بیشتری پیدا می‌کنند و این موضوع دیپلماسی بین ایالات متحده و ایران را دشوارتر می‌کند.»

به تازگی نیز شمار کثیری از ژنرال‌های سابق ارتش اسرائیل و ماموران موساد با ارسال نامه‌ای به بایدن درباره بازگشت به برجام هشدار دادند. آنها بازگشت به توافق اتمی را تهدیدی برای امنیت اسرائیل و آغازی برای رقابت اتمی در منطقه دانسته‌اند.

این نهادهای آمریکایی نوشته اند :  تا به سرعت به توافق هسته‌ای ایران که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما حاصل شده بود برگردد. این نهادها هشدار دادند که بازگشت به این توافق با گذشت زمان دشوارتر خواهد شد.

آن‌ها تاکید کرده اند که بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران یکی از وعده‌های انتخاباتی جو بایدن بوده است تا این کشور را از «یک جانبه‌گرایی جنگ طلبانه دونالد ترامپ» دور کند.

تشدید تنش‌های اخیر در فعالیت‌های نظامی بین ایالات متحده آمریکا و نیروهای نیابتی تحت حمایت ایران در سوریه و عراق نشان می‌دهد که یک اقدام جدید تا چه میزان ضروری است

در ادامه این نامه آمده  است: «تشدید تنش‌های اخیر در فعالیت‌های نظامی بین ایالات متحده آمریکا و نیروهای نیابتی تحت حمایت ایران در سوریه و عراق نشان می‌دهد که یک اقدام جدید تا چه میزان ضروری است.»

به نظر می‌رسد که این بخش از نامه به حمله هوایی هفته گذشته جنگنده‌های آمریکایی به نیروهای شبه نظامی تحت حمایت ایران در شمال شرق سوریه اشاره دارد. حمله‌ای که طبق گفته پنتاگون در تلافی حمله موشکی اوایل ماه فوریه به اربیل عراق انجام شد.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا شرط بازگشت این کشور به برجام را بازگشت ایران به تعهدات هسته‌ای خود عنوان کرده است.

اما حکومت ایران  نیز از آمریکا خواسته است ابتدا تحریم‌ها علیه این کشور را لغو کند تا تهران نیز به تعهدات هسته‌ای خود برگردد.

با این حال نهادهایی که به دولت بایدن نامه نوشته‌اند تاکید دارند که این موضع گیری می‌تواند مانع از انجام مذاکرات شود.

ایران از روز ۱۵ دی ۱۳۹۹ در یکی دیگر از اقدامات خود در کاهش تعهدات برجامی، به طور رسمی روند غنی سازی اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد را آغاز کرد. غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم پیش از امضای برجام یکی از نگرانی های اصلی جامعه جهانی در قبال برنامه هسته ای ایران بود.

سازمان‌های «آنسوی بمب»، «دفاع مشترک»، «دموکراسی برای آمریکا»، «مبادله جهانی»، «حرکت»، «شورا برای جهانی قابل زیست»، «اقدام نایاک»، «بنیاد جامعه باز»، «پزشکان برای مسئولیت اجتماعی»، «کلیسای پروتستان آمریکا»، «پروژه امنیت ملی ترومن»، «بدون جنگ پیروز شوید» و … از جمله نهادهای امضا کننده این نامه هستند.