۹۰ درصد دانش‌آموزان پس از ترک تحصیل به دام یکی از آسیب‌های اجتماعی چون اعتیاد می‌افتند

برخی رسانه‌های حکومتی ایران در پاییز سال گذشته در گزارشی اعلام کردند که آمار بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان در برخی مناطق در حد خطرناکی بالا رفته است. آنان در این گزارش به معضلی پرداخته‌اند که در سال‌های اخیر گریبانگیر خانواده‌های تنگدست و ساکنان مناطق محروم ایران بوده اما زیر بار سنگین بحران کرونا شدت چشمگیری یافته است.

در ادامه این گزارش آمده است که آمار رسمی استان خراسان رضوی با ۴۰ هزار ترک‌تحصیل، رشدی ۳۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

رسانه های حکومتی در این گزارش نوشته اند:  افزایش ۹۰ درصدی  آمار ترک تحصیل دانش‌‌آموزان زنگ خطری اجتماعی را برای مسئولان  حکومت ایران به‌صدا درآورده است.

البته به گفته ناظران مستقل، آمار واقعی به‌مراتب بیشتر است.

در همین راستا،  بهروز محبی، نماینده سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس در باره ترک‌تحصیل دانش‌آموزان گفته است ، آمار ترک تحصیلی در برخی از شهرستان‌های کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد است.

محبی به کمبود زیرساخت‌های مناسب جهت استفاده از “نرم‌افزار شاد” و دیگر امکانات اینترنتی برای آموزش مجازی در برخی شهرستان‌ها و نقاط دور دست اشاره کرده و گفته است: «از این رو متاسفانه عده زیادی از دانش آموزان فرصت تحصیل را از دست دادند که مسئله حائز اهمیتی است.»

پیشتر برخی مقامات آموزشی استان‌های محروم ایران، دسترسی نداشتن دانش‌آموزان به ابزارهای هوشمند مانند موبایل و تبلت را عامل افزایش آمار افت تحصیلی و ترک تحصیل در این مناطق عنوان کرده بودند.

دانش‌آموزان ایرانی در سال تحصیلی جدید به دلیل شیوع کرونا برنامه‌های درسی خود را از طریق اپلیکیشن شاد در خانه دنبال می‌کنند.

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، نیز سال گذشته  از بازماندگی تحصیلی ۸۹ هزار دانش‌آموز تنها در مقطع اول ابتدایی در سال تحصیلی ۹۹ خبر داده بود.

همزمان  خانم حکیم‌زاده، مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر آموزش و پرورش، آمار بازماندگان تحصیل در مقطع ابتدایی را ۲۱۰ هزار دانش‌آموز اعلام کرده بود.

حسن الحسینی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و مسئول شبکه شاد هم پاییز سال گذشته۹ گفته بود که از بین بیش از ۱۱ میلیون دانش‌آموز کشور، حدود ۳.۵ میلیون نفر فاقد ابزار هوشمند بوده یا دسترسی به اینترنت ندارند.

وی  سهم محرومیت دانش‌آموزان از شبکه شاد را ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر یعنی ۲۱ درصد اعلام کرده و گفته بود که اختلاف ۳۰۰ هزار نفری به دانش‌آموزانی برمی‌گردد که ابزار هوشمند قرضی استفاده می‌کنند.