شمار قربانیان کرونا در جهان از مرز سه میلیون نفر گذشت

رقم تلفات ناشی از ویروس کرونا در جهان روز گذشته (شنبه) به سه میلیون نفر رسید. این افزایش سرسام‌آور درست در بحبوحه ناکامی‌های پیاپی کارزار واکسیناسیون جهانی و در اوج بحران عمیق در برخی کشورها از جمله برزیل، هند، و فرانسه رخ داده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، بنا بر آمار گردآوری شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، تعداد جان‌باختگان کرونا در جهان تقریباً برابر جمعیت شهرهای کی‌یف در اوکراین، کاراکاس در ونزوئلا، و یا کلان‌شهر لیسبون در پرتغال است. همچنین این رقم بیشتر از جمعیت ۲.۷ میلیونی شهر شیکاگو، و معادل مجموع جمعیت دو شهر فیلادلفیا و دالاس آمریکا است.

بخش انگلیسی صدای آمریکا ، هم به نقل از سازمان بهداشت جهانی روز جمعه اعلام کرد که موارد کووید۱۹ در جهان با سرعت نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است و تعداد موارد جدید بیماری هر هفته دو برابر می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی گفته است  که در هفته گذشته بیش از ۵۴۰ هزار مورد جدید ابتلا در جهان گزارش شده است.

تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، در یک جلسه خبری مجازی در اداره مرکزی این سازمان در ژنو گفت کشورهایی که از شیوع گسترده کووید۱۹ در امان مانده بودند اکنون شاهد افزایش چشمگیر موارد بیماری هستند.

گمان می‌رود که شمار واقعی تلفات ناشی از کووید۱۹ به دلیل پنهان‌کاری برخی از دولت‌ها، و نیز موارد زیادی که در اوایل همه‌گیری نادیده گرفته شده، به مراتب بیشتر باشد. این همه‌گیری اواخر سال ۲۰۱۹ از شهر ووهان چین آغاز شد و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت.

وقتی جهان در ماه ژانویه ۲۰۲۱ در آستانه رسیدن به رقم دو میلیون تلفات ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا بود، واکسیناسیون در اروپا و ایالات متحده آمریکا تازه آغاز شده بود. امروز، بیش از ۱۹۰ کشور در حال واکسیناسیون هستند، هرچند پیشرفت در مهار کردن ویروس کرونا داستانی کاملاً متفاوت دارد.

در حالی که این کارزارها در آمریکا و بریتانیا با موفقیت روبرو شده است و مردم و مشاغل شروع به فکر بازگشت به روال عادی زندگی پس از همگیری هستند، بسیاری از نقاط دیگر جهان همزمان با اوج گرفتن موارد جدید ابتلا، دستورهای ماندن در خانه و محدودیت‌های دیگر را بر شهروندان خود اعمال کرده‌اند. این محدودیت‌ها اگرچه عمدتاً در کشورهای فقیر اعمال شده است، ولی برخی کشورهای ثروتمند را که در زمینه واکسیناسیون عقب مانده‌اند نیز شامل می‌شود.

مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید۱۹ در سراسر جهان بار دیگر در حال افزایش است و به حدود ۱۲ هزار تن در روز رسیده است. موارد جدید ابتلا به این بیماری نیز رو به افزایش است و روزانه ۷۰۰ هزار مورد جدید گزارش می شود.

ماریا وان کِرکوُوه، یکی  از مسئولان بخش کووید۱۹ سازمان بهداشت جهانی، در این باره گفت: «این شرایطی نیست که ما بخواهیم ۱۶ ماه پس از آغاز همه‌گیری در آن قرار بگیریم؛ به ویژه از آن جا که روش‌های به اثبات‌رسیده برای مهار کردن ویروس را در اختیار داریم» .