۸۷ کشور عضو سازمان ملل، حماس را یک سازمان تروریستی دانستند، ولی در مجمع عمومی، اکثریت لازم بدست نیامد

حماس با کمک مالی حکومت اسلامی ایران، در طول خط مرزی غزه با اسرائیل، یک رشته اغتشاشات خونین به راه انداخته اند

مجمع عمومی سازمان ملل یک بار دیگر نشان داد که نمی تواند عامل مثبتی برای پیشبرد صلح و یک قاضی با انصاف در امور بین المللی و نزاع های منطقه ای باشد.

پس از یک رشته حملات موشکی از نوار غزه علیه شهروندان اسرائیلی در ماه گذشته، ایالات متحده هفته پیش لایحه ای به مجمع عمومی ارائه کرد که در آن توصیه شده بود که تعرضات این گروه تروریستی علیه مردم غیرنظامی اسرائیل محکوم شناخته شود. ولی در جریان رای گیری شب گذشته در مجمع عمومی، اکثریت لازم به دست نیامد و این قطعنامه تصویب نشد.

حکومت اسلامی ایران و حماس و همه سازمان های ترور از این رویداد عمیقا ابراز خرسندی کردند و تردیدی نیست که رفتار سازمان ملل آن ها را به ادامه عملیات تروریستی دلگرم تر خواهد ساخت.

طبق قوانین بین المللی، حماس و دیگر سازمان های ترور فلسطینی، با هدف قرار دادن مردمان غیرنظامی و انجام حملات موشکی به سوی خاک اسرائیل، مرتکب جنایت جنگی می شوند و باید محکوم شناخته شوند.

با این همه، اسرائیل و ایالات متحده از نتایج رای گیری شب گذشته، حتی با آن که لایحه تصویب نگردید، ابراز خرسندی کردند. زیرا این بار شمار بسیار بزرگتری از کشورهای عضو سازمان ملل، به این قطعنامه رای موافق دادند و رفتار حماس را محکوم دانستند.

برای تصویب  این لایحه، لازم بود که دو سوم از اعضای سازمان ملل از آن جانبداری کنند – که چنین اکثریتی به دست نیامد.

با این همه، شمار کشورهایی که به لایحه رای موافق دادند و حماس را یک سازمان تروریستی دانستند به ۸۷ کشور رسید که چهل درصد کشورهای عضو را تشکیل می دهد. شمار کشورهایی که این لایحه را رد کردند، ۵۷ کشور بود که سی کشور از شمار موافقان لایحه کمتر است، ولی به علت آن که اکثریت دو سومی به دست نیامد، لایجه از تصویب نگذشت. در مجموع، ۳۳ کشور به این لایحه رای ممتنع دادند.

در تاریخ مجمع عمومی سازمان ملل، تا کنون سابقه نداشته است که ۸۷ کشور از قطعنامه‌ای حمایت کنند که بیانگر منافع اسرائیل باشد.

حماس با ابراز خرسندی از رد لایحه، آن را تائیدی برای عملیات مسلحانه خود علیه اسرائیل دانست و به طور غیرمستقیم گفت که این عملیات همچنان ادامه خواهد یافت.

در هفت ماه گذشته، حماس با کمک مالی حکومت اسلامی ایران، همراه با گروه دیگری که خود را “جهاد اسلامی آزادی فلسطین می خواند و توسط رژیم ایران برپا شده است، در طول خط مرزی غزه با اسرائیل، یک رشته اغتشاشات خونین به راه انداخته اند و به موازات آن، خاک اسرائیل را هدف ده ها موشک قرار داده اند.

شماری از این موشک ها به خانه های شهروندان در چند نقطه اسرائیل اصابت کرد و موجب مرگ چند تن گردید و چند خانه را ویران ساخت. ولی ۵۷ کشور جهان، این رفتار حماس را مشروع تلقی می کنند و آن را قابل نکوهش نمی دانند.

ولی گفتنی است که اکثر کشورهایی که عملا، به حمایت از حماس و جنایات آن علیه مردم اسرائیل رای دادند، ممالک مسلمان و یا کشورهایی هستند که دارای رژیم های دیکتاتوری بوده و از ایران و کشورهای مسلمان دیگر تقاضای دریافت پاداش مالی دارند.

این لایحه با تلاش خانم نیکی هیلی سفیر ایالات متحده در سازمان ملل تهیه و به رای گیری گذاشته شده بود. خانم هیلی که سه هفته دیگر دوران خدمت او در سازمان ملل به پایان می رسد، در واکنش به رد لایحه گفت: «رای دادن علیه لایحه ای که در آن ترور فلسطینی علیه اسرائیل محکوم شناخته شده، اوج یهودستیزی می باشد».

نمونه دیگر این یهودستیزی، دستور اخیر دادستان کل دیوان بین المللی جنایات جنگی در لاهه است که اعلام داشته اسرائیل در رفتار دفاعی خود علیه تعرض مسلحانه حماس و دیگر گروه های ترور در غزه، به گفته آن دادستان، “مرتکب جنایات جنگی شده است”.

بدیهی است که دادستانی دیوان لایحه حملات موشکی از غزه به سوی شهرهای اسرائیل را کاملا نادیده گرفته، و تنها، اقدامات دفاعی اسرائیل  را زیر ذره بین قرار داده است.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، از نتیجه رای گیری در مجمع عمومی ابراز خرسندی کرد و اعلام داشت که شمار چشمگیری از کشورهای جهان، علیه حماس و ترور فلسطینی، و به سود اسرائیل رای دادند.

سرکردگان حماس در واکنش گفتند که رد قطعنامه، “سیلی محکمی به گوش اسرائیل و دولت پرزیدنت ترامپ بوده است”. این ادعا در حالی مطرح شد که این بار، شمار بزرگی از کشورها، در رای خود، تجاوزکاری های حماس از غزه علیه اسرائیل را محکوم شناختند.

خانم نیکی هیلی در بخشی از سخنان خود گفته بود که نکوهش عملیات تروریستی حماس و دیگر سازمان های تجاوزگر، می تواند گامی در راه پیشبرد صلح باشد.

یک دیدگاه

  1. نمیدانم کدام ادمی که یکمی إز انسانیت بوی برده باشد کشتنه زنان و کودکان را مجاز میداند. مگر أنکه أین امر إز صدره اعتقادات دینی ترویج شده باشد.
    مرگ بر حزبل شیطان

Comments are closed.