ارزیابی کارشناسان: «اسرائیل ممکن است کشتی جاسوسی ایران در دریای سرخ را غرق کند»

کارشناسان امنیتی در اسرائیل اکنون به بررسی این موضوع ادامه می دهند که واکنش مناسب اسرائیل نسبت به تعرض به کشتی بازرگانی اسراییل در آب های دریای عمان چگونه و در چه حدی باید باشد. این کشتی هم اکنون در بندر دوبی همچنان مورد بررسی کارشناسان قرار دارد که می خواهند ماهیت این تعرض را به طور نهایی تعیین کنند. منابع خبری می گویند: در حالی که پیشتر تصور می رفت که حفره های ایجاد شده در بدنه کشتی به دنبال اصابت دو موشک ساحل به دریا بوده، بدنیال بررسی های به عمل آمده، اکنون گمان آن است که در این تعرض از مین مغناطیسی استفاده شده بود.

مقامات ارشد امنیتی و نظامی اسرائیل دو روز پیش (یکشنبه) بررسی های مشروحی در این زمینه انجام دادند و عقیده عمومی بر آن بود که اسرائیل نمی تواند این تعرض را به سکوت برگزار کند و موجب گستاخی بیشتر رژیم ایران گردد.

ولی همزمان، این دیدگاه مطرح شده که واکنش اسرائیل باید مناسب با ابعاد تعرض باشد و به نحوی صورت نگیرد که تنش را در منطقه بالا ببرد و حتی به درگیری جنگی منتهی شود.

محافل آشنا می گویند که به موساد (سرویس امنیت خارجی اسرائیل) و همچنین به شورایعالی امنیت ملی اختیار داده شده که فهرست امکانات واکنشی را تهیه کرده به ارتش و وزارت دفاع ارائه دهند.

همین محافل می گویند که اسرائیل در صدد بر نخواهد آمد متقابلا یک کشتی بازرگانی رژیم ایران را هدف قرار دهد، زیرا چنین واکنشی ممکن است آزادی کشتیرانی در آب های بین المللی را به خطر اندازد.

احتمال دیگر، حمله به یک هدف نظامی متعلق به سپاه پاسداران است که ماورای حملات ماه های اخیر به مواضع سپاه قدس در سوریه و مراکز استقرار جریک های وابسته به حکومت ایران در بخش های دیگر سوریه باشد.

همچنین، اسرائیل  به انهدام انبارهای اسلحه و یا مراکز استقرار گروه های تروریستی وابسته به حکومت ایران در خاک عراق علاقه ای ندارد و آن را موثر نمی داند، به ویژه آن که انجام چنین حمله ای کار آسانی نخواهد بود.

همچنین هدف قرار دادن یکی از پایگاه های سپاه پاسداران در داخل ایران، موجب بروز جنگ خواهد شد، زیرا بعید است که رژیم ایران نسبت به آن ساکت بنشیند.

یک افسر نیروهای ذخیره در اسرائیل که کارشناس  ایران نیز هست در گفتگو با رادیو پیام اسرائیل فاش ساخت که از هنگام آغاز جنگ داخلی در یمن، یکی کشتی اطلاعاتی حکومت اسلامی ایران در فاصله کمی در سواحل یمن، رویدادهای نظامی آن کشور را رصد می کند و هدایت کننده عملیات نظامی و تهاجمی حوثی ها علیه دولت عربستان سعودی است.

غرق کردن این کشتی می تواند یک تلافی مناسبت نسبت به تعرض به کشتی اسرائیلی باشد.

نیروهای عربستان که در جنگ یمن با حوثی ها رویارویی می کنند از حضور این کشتی حکومت ایران در دریای سرخ آگاهی کامل دارند – ولی تا کنون به اقدامی علیه آن دست نزده اند.

همه این ارزیابی ها جنبه حدس و گمان دارد  و هنوز زود است بتوان گفت که دولت اسرائیل درباره کشتی آسیب دیده چه اقدامی خواهد کرد.