مسئولان ایرانی برای مرمت طاق کسری اقدامی نمیکنند اما میلیاردها دلار خرج حسینیه برای عراق می کند

طاق کسری در حال فروپاشی است، اما محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی ایران می‌گوید:  تا دعوت رسمی عراق نباشد، برای مرمت طاق کسری نمی‌رویم.

این در حالی که حکومت ایران منبر منبت کاری شده با طلا ، به ارزش ۸۰۰۰۰۰ دلار ، در حسینیه و مسجد کاخ زهرا در کاظمیه ساخت و هزینه ساخت حسینیه را که به ارزش ۴ میلیون دلار بوده را پرداخت کرده است که این کار با انتقاد و اعتراضات گسترده جامعه تشیع در عراق همراه شد.

او در ادامه  گفت که تا زمانی که هماهنگی‌های کامل از سوی وزارت فرهنگی عراق انجام نشود «متاسفانه وزارتخانه میراث فرهنگی نمی‌تواند کاری برای مرمت و ساماندهی طاق کسری انجام دهد.»

طالبیان افزود:  «متولیان میراث فرهنگی عراق از حدود سه سال قبل تا کنون چند بار این تمایل را ابراز کرده‌اند، اما هیچ کاری را به صورت رسمی برای حضور تیم ایرانی در طاق کسری انجام نداده‌اند، و همیشه اصرار از طرف ایرانی و سفارت ما در عراق بوده است.»

ایوان خسرو، معروف به طاق کسری یا ایوان مدائن، برجسته‌ترین یادگار شاهنشاهی ساسانی و بزرگ‌ترین طاق ضربی شناخته‌شده‌ جهان است که در تیسفون واقع شده است. تیسفون در عراق که در عربی به آن “مدائن” می‌گویند: نزدیک به ششصد سال پایتخت ایران بود.

این خبر پس از آن بود که هفته‌های اخیر تصاویری از فرو ریختن بخشی از سقف بنای طاق کسری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در واکنش به آن کارزاری برای نجات طاق کسری شکل گرفت.

در واکنش به این خبر ،  کارزاری  با نامه سرگشاده‌ای از معماران، شهرسازان و هنرمندان منتشر شد  که از دولت‌های ایران و عراق می‌خواهد از این «یادگار بسیار ارزشمند تمدن ساسانی با ارزش‌های مشترک جهانی» محافظت کنند.