ایران اینترنشنال ، در یک نظرسنجی اختصاصی اعلام کرد : رئیسی با احتمال بالا صاحب بیشترین آرا خواهد شد

شبکه خبری ایران اینترنشنال بر اساس نتایج نظرسنجی شرکت تحلیل داده‌های “استاسیس” که  در روزهای سه‌شنبه، ۲۵ خرداد تا پنج‌نشبه ۲۷ خرداد ماه، به صورت تلفنی و با یک نمونه ۱۴۰۰ نفره انجام شده است، اعلام کرد  : ابراهیم رئیسی با ۷۶ درصد رای در میان رای‌دهندگان احتمالی، با احتمالی بسیار بالا صاحب بیشترین آرا در انتخابات ریاست‌جمهوری خواهد بود.

در این نظرسنجی، آمده است بعد از ابراهیم  رئیسی، محسن رضایی با ۱۵ درصد و عبدالناصر همتی با ۷ در رده‌های بعدی قرار دارند.

مطابق نتایج این نظرسنجی، رئیسی با افزایش فاصله خود با رقبا، آرای حدود ۷۶ درصد از رای‌دهندگان احتمالی را در اختیار دارد. محسن رضایی هم با یک افزایش رای نسبت به روزهای گذشته با ۱۵ درصد را رده دوم قرار دارد. افزایش رای رضایی به خصوص در روز پنجشنبه به صورت معنی‌داری مشهود است. عبدالناصر همتی با ۷ درصد و قاضی‌زاده هاشمی با ۲ درصد، رده‌های بعدی را به خودشان اختصاص داده‌اند.

در میان رای‌دهندگان احتمالی ۲۰ درصد گفته‌اند اصول‌گرا هستند و ۱۴ درصد هم بیان داشته‌اند که اصلاح‌طلبند.

در نتایج‌ نظرسنجی قبلی شرکت “استاسیس” که در بیست و سوم خرداد انجام شده بود حاکی از این بود که احتمال مشارکت در انتخابات میان افراد جوان‌تر به طرز محسوسی کمتر است.

بنابراین نتایج، میزان مشارکت در میان افراد بین ۱۸ تا ۲۹ سال، تنها ۲۸ درصد برآورد شده در حالی که این رقم در میان افراد با سن شصت سال و بیشتر برابر با ۴۷ درصد است.

در همین حال، گروه‌های مختلفی از فعالان سیاسی و مدنی، اعلام کرده‌اند در این دوره از انتخابات شرکت نمی‌کنند و بسیاری از مردم در هفته‌های گذشته به کمپین تحریم رای‌گیری با عنوان “رای بی‌رای” پیوسته‌اند.

همزمان ، خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات چند سال گذشته از جمله خانواده‌های دادخواه کشته‌شدگان اعتراضات آبان۹۸ و همچنین خانواده‌های سرنشینان هواپیمای اوکراینی که با شلیک موشک‌های سپاه پاسداران کشته شدند، طی روزهای گذشته در پیام‌هایی  شرکت در این رای‌گیری را “انگشت زدن در خون فرزندان”خود توصیف کرده و خواهان تحریم انتخابات شده‌اند.

علی خامنه‌ای هم  در سخنرانی دو روز پیش خود  گفته بود «شرکت نکردن مردم در انتخابات به معنای فاصله‌ گرفتن از نظام است»، صبح جمعه هنگام به صندوق انداختن رای خود، بار دیگر تاکید کرد که «یک رای هم مهم است و قطعا دارای اهمیت است و همین یک رای‌هاست که آرای میلیونی را تشکیل می‌دهد.»

در همین راستا، علاوه بر گروه‌ها و احزاب و همچنین فعالان سیاسی و مدنی مخالف جمهوری اسلامی که انتخابات را تحریم کرده‌اند، طیف‌هایی از اصلاح‌طلبان نیز اعلام کردند که در «انتخابات تحقیرآمیز و مهندسی شده» شرکت نمی‌کنند.