عضو مجلس نمایندگان آمریکا: اگر پرزیدنت ترامپ فعالیت نمی کرد، عادی سازی روابط به سرعت پیش نمی رفت

یک عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده ارزیابی کرد که بدون تلاش گسترده پرزیدنت ترامپ، بعید می نماید که روند آشتی و عادی سازی روابط به امیرنشین های عرب و اسرائیل با این فرصت پیش می رفت.

مارک گرین عضو مجلس نمایندگان کنگره آمریکا از حزب جمهوریخواه گفت که پرزیدنت ترامپ همه امکانات و کوشش خود را به عمل آورد تا امیرنشین های عرب و سودان را به عادی سازی روابط با اسرائیل تشویق کند و این امر می تواند یک عامل برقراری ثبات در خاورمیانه و ایجاد محوری علیه زیاده خواهی های منطقه ای حکومت ایران باشد.

این سیاستمدار جمهوریخواه گفت: «دولت ایران این خاورمیانه که به نوعی دوقطبی است را به وجود آورده است؛ خاورمیانه‌ای که در آن یک محور از یمن و از طریق ایران می‌گذرد و در عراق، سوریه، و لبنان نفوذ قابل توجهی دارد، و محور دیگر نیز شامل مصر، اردن، عربستان سعودی، و کشورهای خلیج فارس است».

او گفت: «هر چه پرخاشگری ایران بیشتر و بیشتر می‌شود، نگرانی قطب مربوطه و آن محور [مقابل] نیز افزایش می‌یابد. و از این رو، وقتی که پرزیدنت ترامپ به ایران فشار آورد و نیات ایران را کاملا آشکار کرد، من فکر می‌کنم برخی کشورهای دیگر گفتند: ما باید با اسرائیل ارتباط برقرار کنیم.» وی افزود: «فشار پرزیدنت بر ایران نیات آنها را برای سایر [کشورهای] منطقه آشکار کرده است.»

این عضو مجلس نمایندگان آمریکا، یک کهنه‌سرباز پرافتخار نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا با مجموع ۲۰ سال خدمت نظامی، شامل خدمت در مناطق جنگی در عراق و افغانستان، است. وی عضو کمیته فرعی خاورمیانه، شمال آفریقا، و تروریسم بین‌المللی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا است.

مارک گرین سابقه نظامی نیز دارد. او بهعنوان یک پزشک جراح پرواز نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا، در ماموریت منجر به دستگیری صدام حسین در سال ۲۰۰۳ در بیرون شهر الدور عراق حضور داشت. آقای گرین در شب دستگیری صدام به مدت شش ساعت با اومصاحبه کرد. او در کتابی که بعدها درباره آن عملیات نیروهای ویژه در عراق نوشت به موضوع خطرات فراروی منطقه، از جمله از جانب ایران، پرداخته است.

این عضو مجلس نمایندگان کنگره، در مصاحبه اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «جدا کردن حساب مردم ایران از دیکتاتوری تمامیت‌خواه کنونی‌شان واقعا مهم است – این یک [نظام] یک حاکمیت دینی است.»

آقای گرین تاکید کرد: «آیت‌الله‌ها با بهره‌برداری از ایمان و دین، از مردم خود و منطقه سوء استفاده می‌کنند. من می‌خواهم مطمئن شوم که وقتی من در مورد ایران صحبت می‌کنم، تمایز آشکاری وجود دارد. من در مورد مردم ایران، با تاریخ و فرهنگ زیبای‌شان، حرف نمی‌زنم. بلکه درباره آن حکومت دین‌سالاری صحبت می‌کنم که در آن جا قدرت را قبضه کرده و به سرکوب مردم خود ادامه می‌دهد.»

او همچنین نسبت به خطر دستیابی ایران به جنگ‌افزارهای هسته‌ای هشدار داد.

آقای گرین گفت: «ایران بزرگترین حامی حکومتی تروریسم در سراسر جهان است. و زمانی که میزان ویرانگری بمب گذاران انتحاری با مقیاس مگا تن اندازه‌گیری شود، آن وقت دیگر مفهوم آن کاملا تغییر می‌کند.» وی افزود که « ایده یک ایران هسته‌ای، با وجود رژیمی که اکنون در آنجا قدرت دارد، کاملا غیرقابل قبول است.»

این عضو مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «ما می‌خواهیم از مردم آزادی‌‌خواه ایران حمایت کنیم و به آن حاکمیت دینی دیکتاتوری تمامیت‌خواه در آن جا قدرت ندهیم.»