کانادا رسما اعلام کرد که قصد دارد در  سه سال آینده به ۳ر۱ میلیون نفر اجازه اقامت دائم اعطا کند

در شرایطی که ده ها هزار نفر ایرانی در جستجوی کشوری هستند که آنها را پناه دهد، و میلیون ها پناهجو در سراسر جهان به دنبال کشوری می گردند که آنان را با آغوش باز بپذیرد، دولت کانادا اعلام داشت که درهای خود را دوباره به سوی مردمان کشورهای دیگر می گشاید و قصد دارد شمار بزرگی از پناهجویان را در خاک خود جای دهد.

در اتاوا پایتخت کانادا اعلام شد که  در سه سال آینده بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار مهاجر می‌پذیرد. این رقم سالانه ۵۰ هزار نفر بیش از برنامه قبلی است.

مارکو مندیچینو، وزیر مهاجرت کانادا، در یک گفتگوی خبری در اتاوا اعلام کرد: دولت کانادا  قرار است تا سه سال آینده بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شامل کارگران ماهر، بستگان خانواده و متقاضیان پناهندگی پذیرفته شوند.

مارکو مندیچینو، این را یک برنامه “بلندپروازانه” سه ساله مهاجرتی دولت لیبرال این کشور نامیده است.

او گفت:  این طرح، در سال آینده میلادی یعنی ۲۰۲۱ به ۴۰۱ هزار مهاجر، در سال ۲۰۲۱ به ۴۱۱ هزار و سال ۲۰۲۳ به ۴۲۱ هزار مهاجر اقامت دائم کانادا داده می‌شود.

شایان گفتن است که پذیرش این تعداد مهاجر هر سال برابر با حدود یک درصد جمعیت ۳۷ میلیونی کانادا است.  در این برنامه به دلیل شیوع کرونا سالانه حدود ۵۰ هزار نفر به طرح قبلی افزوده شده است.

یادآور می شود که دولت لیبرال کانادا، سال گذشته نیز وعده داده بود که بیش از یک میلیون مهاجر را در یک دوره سه ساله بپذیرد. اما محدودیت‌های ناشی از بحران کورونا و سفر روند کار را کند کرده است.

وزیر مهاجرت کانادا گفت که دولت همچنان متعهد به استقبال از افراد تازه وارد برای حفظ اقتصاد کانادا است: “به زبان ساده، ما به کارگران بیشتری احتیاج داریم و مهاجرت راهی برای رسیدن به آن است.”

او گفت: “با داشتن تقریبا ۶۰ درصد از کل پذیرفته‌شدگان در بخش اقتصادی، برنامه ما همچنان بر رشد اقتصادی کانادا متمرکز خواهد بود.”

این در حالی‌که ایالات متحده  همسایه بزرگ کانادا محدودیت‌های کم‌سابقه‌ای را بر ورود و پذیرش مهاجران به این کشور وضع کرده است، این اقدام کانادا “پیشروانه” پنداشته می‌شود.

بر اساس این طرح مهاجران پذیرفته شده در سال آینده شامل ۲۳۲ هزار مهاجر در بخش اقتصادی، بیش از ۱۰۰ هزار نفر به دلیل وابستگی فامیلی و بیش از ۶۰ هزار نفر در بخش پناهندگی و پذیرش انساندوستانه خواهد بود.

راکل دانچو، منتقد محافظه کار، این اعداد را “خیالی” خواند و گفت که با وجود محدودیت‌های مرزی و تعطیلی سفارتخانه‌ها و دفاتر در سراسر جهان، دولت آمادگی آوردن این شمار افراد را ندارد.