نخست‌وزیر اسرائیل به مشاور ارشد رییس‌جمهوری آمریکا که با هدف بررسی احتمال از سرگیری روند راکد مانده صلح اسرائیلی- فلسطینی در سومین ماموریت در ماههای اخیر به منطقه سفر کرده گفته است، «صلح بیش از هر زمان دیگری در دسترس است».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، آقای کوشنر چهارشنبه دوم شهریور در آغاز ماموریت جدید رفت و برگشت خود میان اسرائیل و فلسطینی ها، ابتدا در اورشلیم، بیت‌المقدس، با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این کشور دیدار کرد.

نتانیاهو به هیئت آمریکایی گفت، صلح، ثبات، امنیت و شکوفایی در منطقه قابل دسترسی است و تلاش هایی که رییس جمهوری آمریکا هدایت آن را بدست گرفته، «نشان همپیمانی محکم میان اسرائیل و آمریکا و اهداف مهمی است که در برابر داریم».

به گزارش وبسایت اسرائیلی والا، جرد کوشنر نیز از «پیشرفت بدست آمده» در نتیجه «تلاش‌های تیم نخست وزیر اسرائیل» قدردانی کرد و افزود، «رییس جمهوری ترامپ متعهد به دستیابی به راه حلی است که متضمن شکوفایی و صلح برای همه ملت‌های منطقه باشد».

آقای کوشنر همچنین گفت «مناسبات اسرائیل و آمریکا مستحکم تر از هر زمان دیگر است» و آمریکا بخاطر «رهبری (بنیامین نتانیاهو) و اتحاد با آمریکا» و «رویه اندیشمندانه و محترمانه» قدردان وی است.

جیسون گرینبلات نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه و مذاکرات بین المللی و دینا پاول معاون مشاور امنیت ملی آمریکا آقای کوشنر را در این ماموریت در منطقه همراهی می کنند.

جرد کوشنر و هیئت همراه پنجشنبه در پی دیدار با نخست وزیر اسرائیل، برای گفت‌وگو با محمود عباس رییس تشکیلات خود گردان فلسطینی، با پیمودن مسیر ۲۰ دقیقه‌ای زمینی میان اورشلیم تا رام الله، به کرانه باختری رفتند.

به گزارش رسانه‌های فلسطینی، همزمان با ورود هیئت آمریکایی به رام الله، صدها فلسطینی در برابر مقر رهبری تشکیلات خودگردانی تظاهرات کردند.

معترضین فلسطینی که کاریکاتورهای ترامپ و کوشنر را بر سر دست داشتند، آمریکا را به حمایت «یکجانبه» از اسرائیل متهم می کردند.

تظاهرات فلسطینیان در حالی بود که نبیل ابو رودینه سخنگوی دفتر ریاست تشکیلات خودگردانی به خبرگزاری رسمی فلسطینی وفا گفت، سفر هیئت آمریکایی «بسیار مهم» و «حیاتی» است.

به گفته ابو رودینه، «این دیدارها می تواند فرصت تازه‌ای برای دستیابی به توافق راهکار دو کشوری، بر اساس ابتکار صلح عربی ایجاد کند».

به گزارش خبرگزاری وفا، آقای عباس پیش از آمدن هیئت آمریکایی، با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن و امیر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، رایزنی تلفنی کرد.

جرد کوشنر در چارچوب سفر منطقه ای، پیش از آمدن به اسرائیل و کرانه باختری، با پادشاه اردن در امان دیدار کرده و موضع او را در مورد آخرین وضعیت روند صلح جویا شده بود.

از سوی دیگر، منابع فلسطینی در روزهای گذشته گفته بودند، آقای عباس با وجود اعتماد به دونالد ترامپ برای صداقت نیت در پیشبرد روند صلح، از اینکه رکود ادامه یافته «مایوس» است.

زهاوا – گال اون یک سیاستمدار اسرائیلی نیز که در صدر یک هیئت حزب چپ مرتص یکشنبه این هفته با محمود عباس در رام الله دیدار کرد، به رسانه‌های اسرائیل گفت، نظر به گرفتاری‌های داخلی آقای ترامپ و دولت واشینگتن، آقای عباس می پرسد «در چنین وضعیتی آمریکا چگونه می تواند موجب احیای روند صلح شود».

مقامات فلسطینی همچنین در روزهای گذشته خواهان آن شده بودند که آمریکا تعهد خود را به استقلال کشور فلسطین به روشنی بیان کند، و گفته بودند، در غیر این صورت، انحلال تشکیلات خودگردانی یک گزینه است و یا آقای عباس می تواند برای برسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به شورای امنیت مراجعه کند.

آخرین تماس‌های رو در رو میان نمایندگان اسرائیل و فلسطینی سال ۲۰۱۴ بود، هر چند که از آخرین دور واقعی گفت و گوهای صلح ۹ سال سپری شده است.