اسرائیل توانست ، سریع‌ترین‌ واکسیناسیون کرونا در جهان را برای مردمش عملی کند 

اسرائیل در اواخر سال گذشته میلادی، در اوج همه گیری کرونا به وعده اش برای  دستیابی به واکسن‌های کرونا تولید شده از سوی شرکت‌های واکسن‌سازی بزرگ جهان، عمل کرد این در حالی که این کشور در رقابت تنگاتنگ با کشورهای بسیار بزرگتر از خود بود.

بدینسان  اسرائیل اکنون توانسته است با واکسن‌های کرونا در داخل این کشور و همچنین واکسن‌هایی که به اسرائیل ارسال می‌شود، در صدر کشورهایی قرار بگیرد  که موفق شده اند  سریع‌ترین واکسیناسیون کرونا را به پیش‌ ببرند.

حال ممکن است این سوال پیش بیاید؟ که اسرائیل با جمعیتی در حدود ۹ میلیون نفر ، چگونه توانست شرکت‌های واکسن‌سازی را که به طور بالقوه با سفارش صدها میلیون دوز واکسن روبه‌رو هستند، متقاعد کند؟

فایننشال تایمز در گزارشی در پاسخ این پرسش را در ۱۷ مکالمه‌ای می‌داند که میان آلبرت بورلا، رئیس شرکت فایزر با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همچنین یولی ادلشتاین وزیر بهداشت صورت گرفته است.

این دو سیاستمدار اسرائیلی در اوج همه گیری کرونا قول داده بودند که اگر واکسن به میزان کافی و بدون وقفه به اسرائیل برسد، یکی از سریع‌ترین کارزارهای واکسیناسیون کرونا در جهان را به راه بیندازند و نتایج تاثیر آن بر همه‌گیری کرونا را به اشتراک بگذارند.

شرکت فایزر این شرط اسرائیل را پذیرفت و ارسال واکسن کرونا را از اواسط ماه دسامبر آغاز کرد.

وزیر بهداشت اسرائیل نیز در این زمینه به فایننشال تایمز گفت: «شرکت فایزر خواهد توانست به این کار افتخار کند و از آن بهره ببرد و آن را تبلیغ کند».

ادلشتاین گفت بدون این توافق، هیچ شرکتی به درخواست اسرائیل توجه نمی‌کرد و به دنبال بازارهای بسیار بزرگتر از این کشور می‌بود.

با واکسن‌های دیگری که به اسرائیل فرستاده می‌شود، این کشور تا ماه مارس، با مازاد واکسن کرونا ساخت سه شرکت اصلی واکسن کرونا در جهان روبه‌رو خواهد شد.

اکنون هر یکشنبه، هواپیماها محموله‌های واکسن کرونا ساخت شرکت‌های بیون‌تک/فایزر را در فرودگاه تل‌آویو تخلیه می‌کنند و شبکه‌های خبری با دوربین‌هایشان به استقبال آنها می‌روند.

در حالی که برخی کشورها شدیدا تلاش می‌کنند تا به واکسن‌های بیشتری دست یابند و برخی نیز با تاخیر در دریافت واکسن کرونا مواجه شده‌اند، اسرائیل دوز اول واکسن کرونا را به بیش از ۲/۶ میلیون نفر و دوز دوم را نیز به بیش از ۱/۱ نفر تزریق کرده است. بیشتر این افراد بالای شصت سال دارند.

ارسال واکسن‌های سفارش داده شده مدرنا در ماه مارس به اسرائیل آغاز می‌شود و میلیون‌ها دوز واکسن آسترازنکا نیز در راه کشور است.

این در حالی که اسرائیل پیش‌بینی می‌کند که تا آن زمان بیشتر جمعیت بالغ خود را با واکسن فایزر واکسینه کرده باشد، هنوز مشخص نیست که این کشور با مازاد واکسن‌های کرونا چه خواهد کرد.

برخی از رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که برخی از متحدان اسرائیل در اتحادیه اروپا مثل قبرس از نتانیاهو خواسته‌اند که مازاد این واکسن‌ها را به آنها تحویل دهد، اما وزیر بهداشت اسرائیل این گزارش‌ها را رد کرد.

وزیر بهداشت اسرائیل گفت: «ما با واکسن‌های اضافه تجارت نمی‌کنیم. ما می‌خواهیم مطمئن شویم که به اندازه کافی برای ما وجود دارد و اگر کافی بود، آن را برای تحویل به همسایگان دیوار به دیوار خود بررسی می‌کنیم».

وزیر بهداشت اسرائیل تأکید کرد: «این که فلسطینی‌ها در وضعیت بد کنونی باشند در چارچوب منافع اسرائیل نیست».

این در حالی که تشکیلات خودگردان فلسطینی‌ اکنون منتظر دریافت واکسن‌های روسی اسپوتنیک۵ و همچنین واکسن‌های برنامه کواکس سازمان بهداشت جهانی هستند.